СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Републиканските законодателни лидери на Юта

...
СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Републиканските законодателни лидери на Юта
Коментари Харесай

Законодателният орган на Юта ще преразгледа ограниченията на социалните медии за младежи, докато управлява множество съдебни дела

СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Републиканските законодателни водачи на Юта се прицелиха в обществените медийни компании в деня на откриването на законодателната сесия на щата през 2024 година, обещавайки да ускоряват законите, които одобриха предходната година, с цел да изискват родителско позволение за деца за достъп до приложения за обществени медии.

Двата закона, подписани предишния март от републиканския губернатор Спенсър Кокс, бяха наранени от голям брой правосъдни каузи, оспорващи тяхната конституционност. Те изискват инспекция на възрастта за всеки в щата, който желае да сътвори акаунт в обществените медии, което съгласно критиците може да компрометира сигурността на данните на потребителите. Законите също по този начин дефинират полицейски час за обществени медии в цялата страна, забранявайки на малолетни лица да употребяват приложенията сред 22:30 часа. и 6:30 сутринта, в случай че не е позволено от родител, и дават на родителите достъп до сметките на децата си.

Тъй като и двата закона би трябвало да влязат в сил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР