Солистката на Канарите“ Снежка Донева осъществи нови записи с Оркестъра

...
Солистката на Канарите“ Снежка Донева осъществи нови записи с Оркестъра
Коментари Харесай

Певицата на „Канарите“ с нови записи за БНР

Солистката на „ Канарите “ Снежка Донева реализира нови записи с Оркестъра за национална музика на БНР с диригент Димитър Христов. Песните се завъртяха по радиостанциите от тази седмица, откакто бяха записани при започване на лятото и са от Родопската фолклорна област.

Родствените корени на Снежка Донева са от миньорското градче Лъки и тя оставя вярна на фолклорните обичаи в този край, макар че извършва песни и от други области на страната. Това е първата серия записи с Народния оркестър на БНР, който през тази година отбелязва 70-ия си празник. Аранжиментите и на четирите песни са дело на Борислав Згуровски, а някой от тях са сътворени от самата Снежка още като ученичка в музикалното учебно заведение в Широка лъка.

Песните, които в този момент виждат бял свят в нейно осъществяване са „ Радице, мъри хубава “, „ Стане, любе, иди си “, бавната „ Полежи, лефтер юначе “, по-известната из Родопите „ Петърчо, младо войниче “.

" Сбъдна се една моя съкровена фантазия след поканата на диригента Димитър Христов и продуцента Кристиян Неделчев, за което им благодаря. Надявам се песните да се харесат и на слушателите с превъзходните аранжименти на Борето Згуровски ", сподели Снежка Донева.

Тя е солистка на оркестър „ Канарите “ от 19 години и музикален възпитател в ЦПЛР ОДК-Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР