Солидни суми са прибирали полицаите, замесени в мащабната схема в

...
Солидни суми са прибирали полицаите, замесени в мащабната схема в
Коментари Харесай

До 1600 лв. на калпак прибирали катаджиите от нарушителите на пътя

Солидни суми са прибирали служителите на реда, забъркани в огромната скица в столичния КАТ за нелегално отменяне на фишове и пререгистрация на коли. По думите на зам.-началника на " Пътна полиция " Радослав Начев притежатели на возила са давали до 1600 лева на калпак за услугата влекачи да се вписват като специфични коли.

" Има и фрапиращи разминавания в застраховката на тези коли. За влекачите застрахователната сума е в порядъка от 3000 до съвсем до 5000 лв., а като специфични коли е в порядъка от 200 до 1800, изясни той в ефира на Би Ти Ви. Начев увери, че самите чиновници на КАТ, които са взели участие в схемата, към този момент са отстранени. Те са ощетили с повече от половин милион лв. и страната, и застрахователните компании, акцентира зам.-шефът на столичния КАТ.

„ Проверката, която беше осъществена от сътрудниците от Главна дирекция „ Национална полиция “ и продължи и от нас, откри фрапиращи нарушавания при регистрацията на влекачи. Те въобще не са стигали до КАТ, а цялата процедура се е правила единствено по документи с едно заявление за пререгистрация на автомобил. Липсвали са всички нужни документи, които би трябвало да има – уверение от изпитателна лаборатория и документи от държавната автомобилна администрация, където би трябвало да има смяна в структурата на автомобила. Те са били регистрирани като специфични коли, като по този метод не се заплаща налог “, изясни началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

„ Това нещо е сериозен бизнес, там достъпът на външни лица е безусловно неразрешен. Тоест това не е ставало без присъединяване на някогашните началници в отдел " Пътна полиция “, уточни той. По думите на Тенев са изчиствани суми от порядъка сред 500 и 1000 лв., има и изтриване на фишове и отнемане от правоуправление, тъй че много по-сериозни са финансовите нарушавания и вредите за страната. „ Има даже случаи, в които е било наложено наказване лишаване на брошура и тази брошура е била връщана. Това демонстрира инспекцията, която тече и сега, а Дирекция „ Национална полиция “ ще продължи да работи по тези случаи много време ", сподели Тенев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР