Солени глоби ще бъдат налагани на хазяи в Турция при

...
Солени глоби ще бъдат налагани на хазяи в Турция при
Коментари Харесай

Глоби до 15 000 евро за нерегламентирано отдаване на жилища под наем в Турция

Солени санкции ще бъдат налагани на хазяи в Турция при нерегламентирано отдаване на жилище чартърен за туризъм, оповестява турската телевизия CNN Turk. Санкциите ще доближават до 14 400 евро.
Прочетете още
В края на предходната година турското държавно управление вкара строги правила за краткосрочно отдаване чартърен на жилища, които към този момент влязоха в действие. Според решението, оповестено при започване на ноември в турския държавен вестник, притежателите на жилища към този момент би трябвало да получават позволения от управляващите за наеми с туристическа цел, по-кратки от 100 дни. Освен това те са длъжни да получат единодушието на всички жители на постройката, да платят такса и да слагат на вратите си известие, издадено от държавното управление, преди да могат да отдадат жилищата си чартърен в платформи като Airbnb.

За нерегламентирана активност по краткосрочно отдаване чартърен на жилища следва да се заплати санкция в размер на 100 хиляди лири (около 2900 евро). При първо провинение се дефинира 15-дневен период за приемане на позволение. Ако в този период сoбствениците продължат да отдават чартърен жилището, те подлежат на санкция в размер на 500 хиляди турски лири (близо 14 400 евро).  Глоби се плануват и за хазяи, които отдават наето от тях жилище чартърен на трети лица, както и за хора, които посредничат за отдаване чартърен на жилища без позволение, написа Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР