Солена глоба предстои да получи наемател на ресторант в сливенското

...
Солена глоба предстои да получи наемател на ресторант в сливенското
Коментари Харесай

Циганска сватба изправи на нокти сливенско село, това ли ще е новото К-19 огнище

Солена санкция следва да получи наемател на ресторант в сливенското село Калояново, който макар направеното му от кмета устно предизвестие, е позволил в събота по обяд там да се организира многолюдна ромска женитба, написа " ".

По думите на селския отличник Танчо Петров на празненството имало над 300 души от бебета до старци, като множеството пристигнали от прилежащото Драгоданово, откъдето били младоженците.

В ресторанта се вихрели бурни кючеци под звуците на особено пазарена музикантска тайфа, на процедура никой не спазил даже обикновените санитарни условия за персонални защитни средства и разстояние.

„ Хората от Калояново са изплашени за здравето си, да не приказваме, че на сватбата бяха придошли другари и близки на сватбарите от цялата сливенска област. Не дай си боже един да е бил болен – стотици ще са инфектираните “, разяснява Танчо Петров, който на вятъра пробвал да изясни на ресторантьора какви рискове крие начинанието му.

Той обаче му споделил да си гледа кметските задължения и да не се меси в неговия персонален бизнес.

От сливенската регионална администрация прецизират, че на 22 август е била осъществена инспекция на място от събирателен екип на РЗИ и ОД на Министерство на вътрешните работи, като здравните инспектори установили, че притежателят на заведението не е основал нужната организация за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, разпоредени със заповед на министъра на опазването на здравето.

Съставен е акт за нарушаване, а в РЗИ-Сливен е формирана административно-наказателна кореспонденция.

26 са към 25 август дейните случаи на COVID-19 в региона, където под карантина са 81 души. Очакват се резултатите от 16 проби – 8 на лица със признаци и 8 контролни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР