Софийският районен съд реши, че няма причини зам.-министърът на транспорта

...
Софийският районен съд реши, че няма причини зам.-министърът на транспорта
Коментари Харесай

Съдът не отстрани зам.-министъра на транспорта Ангел Попов от поста му


Софийският областен съд реши, че няма аргументи зам.-министърът на превоза Ангел Попов да бъде отхвърлен от служба. Искането за това беше импортирано от прокуратурата през септември месец.

Срещу Попов е импортиран от градска прокуратура обвинителен акт за машинация от 29 март. В хода на досъдебното произвеждане е открито, че през август 2012 година в София, за да набави за себе си имотна полза в размер на 8000 евро, Попов е въвел притежател на транспортна компания в подвеждане, че против тази сума чиновници от Министерството ще му уредят ръководената от него компания да получи в допълнение четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

Документите се употребяват за омекотен режим на интернационален товарен превоз.

Според прокуратурата, сегашното служебно състояние на Ангел Попов, на който е предоставено да управлява реда по издаването и изискванията за систематизиране на ЕКМТ/СЕМТ позволения, може да сътвори спънки за обективно, всестранно и цялостно изясняване на истината, заради служебната йерархична взаимозависимост на част от очевидците по делото от него.

Съдът обаче откри, че по време на действието, за което е упрекнат Попов той не е заемал държавна служба, а е бил в частния бизнес. Както и, че следствието против него се е почнало да се води, когато той към този момент е заемал поста зам.-министър, само че смяна на свидетелски показания не е имало. Също по този начин съдът означи, че самата прокуратурата с разпореждане от юли месец първо е декларирала, че няма причина да се желае отстраняването на Попов от поста му.

Пред медиите зам.-министър Попов съобщи, че не е отговорен.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР