Софийският районен съд гледа делото срещу прокурорския син , който

...
Софийският районен съд гледа делото срещу прокурорския син , който
Коментари Харесай

Защитата на Васил Михайлов поиска отвод на наблюдаващия прокурор

Софийският областен съд гледа делото против прокурорския наследник, който е упрекнат в закана за ликвидиране и телесни повреди. Тази заран отбраната на Васил Михайлов е поискала отказ на наблюдаващия прокурор по делото Георги Иванов, само че настояването е отхвърлено от съда като безпричинно.
Прочетете още
Пред съда юристът на обвинения Любомир Таков съобщи, че се съмнява в безпристрастността на Иванов и изиска да бъде назначен нов прокурор.

Според него той имал преднамерено отношение, а уговорките му в съда били повече от на другите прокурори.

" По принцип, считаме, че е налице персонално, отрицателно отношение от този съответен представител на прокуратурата към Васил Михайлов. Прокурорите са взаимнозаменяеми. Който и да влезе в зала, делото преди всичко няма да бъде върнато и да стартира изначало, а ще продължи от момента, в който е в този момент. И вероятно бихме могли да се споразумеем с прокуратурата за съответно наказване ", разяснява Любомир Такова, представен от Българска национална телевизия.

Прокурор Иванов отхвърли изказванията на отбраната и сподели, че производствата против Михайлов са разпределени на инцидентен принцип.

" Сигналите против мен са колкото книга на Достоевски. Вероятно съм рекордьор по осъществени инспекции против настоящ магистрат ", споделя Георги Иванов в правосъдната зала. 

" Аз нямам никаква виновност,че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат при мен на инцидентен принцип. За което, както споделих в съда, има подаден сигнал в инспектората. Сигналът е подаден персонално от мен. Има осъществена инспекция и е открито, че инцидентният принцип не е нарушаван. А по отношение на възраженията на отбраната, че инспекторатът е с изминал мандат - скърбя, само че аз не съм депутат и не мога да предпочитам членовете на инспектората ", разяснява още ток.

Според съда не са открити нарушавания по преписките и това се потвърждава от инспекция на Инспектората към Висшия правосъден съвет.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР