Софийският градски съд (СГС) призна за виновен настоящия и към

...
Софийският градски съд (СГС) призна за виновен настоящия и към
Коментари Харесай

Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов по 12-годишно дело за подкуп

Софийският градски съд (СГС) призна за отговорен сегашния и към този миг народен представител от Движение за права и свободи Димитър Аврамов, обвиняем за търговия с въздействие и рушвет, заяви Българска телеграфна агенция.

Аврамов е наказан условно за период от една година, с три години изпитателен период.

Като негов асистент е приет за отговорен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца отнемане от независимост.

Другият обвиняем по делото Владимир Чернев е оневинен.

През юли 2023 година депутатът от Движение за права и свободи се отхвърли от имунитета си, който беше пожелан от тогавашния основен прокурор Иван Гешев.

Аврамов беше разследван и съден повече от 10 години, без да се стигне до дефинитивна присъда по обвиняването за търговия с въздействие.

Делото се води за това, че националният представител няколко пъти е изискал от български предприемач сумата от 220 000 лева и право на прилагане на аграрни земи, като приел сумата от 100 000 лева, с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностно лице - шефа на регионалната дирекция " Земеделие " и РУП-МВР в Монтана.

Основен очевидец по наказателното дело против Аврамов беше земеделецът, който по време на съвещанията на Комисията за проверка в 45-ото Народно заседание разкри редица злоупотреби на ГЕРБ. Основните от тях бяха свързани със сериозен напън на свързани с партията на Бойко Борисов хора върху него и бизнеса му.

През 2012 година, когато Димитър Аврамов беше арестуван, той към момента беше народен представител от ГЕРБ. През 2017 година обаче той още веднъж се върна в политиката с друга партия - Движението за права и свободи.

Процесът против него няколко пъти започваше изначало - първо в Софийски градски съд, след това в Спецсъда, който беше закрит през 2022 година

12 години по-късно - през 2024 година присъда към този момент има, само че тя не е дефинитивна и предстои на обжалване.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР