Софийският градски съд (СГС) е наредил на синдика на обявеното

...
Софийският градски съд (СГС) е наредил на синдика на обявеното
Коментари Харесай

Въпреки "Магнитски" и МС: Съдът нареди фирма на олигарха-беглец Божков да работи!

Софийският градски съд (СГС) е наредил на синдика на оповестеното в неплатежоспособност сдружение " Ню геймс ", през което Васил Божков организираше лотариите си, да продължи да извършва активността си. При това - без да се преценява с решението на Министерския съвет са сформиране на " черен лист " поради глобите на Съединени американски щати по закона " Магнитски ", както и със самия лист, разгласен от финансовото министерство. Това видя " Сега " в определение на съда, който се занимава с несъстоятелността на компанията. С определението от 14 юни магистратите указват на синдика, че " при основаването на каквито и да е спънки от държавни органи и институции, респективно банки или други правни субекти ", би трябвало да бъде известен съдът  " за предприемане на подобаващи процесуални дейности ".

Също по този начин на синдика е подредено да сезира държавното управление и Министерството на финансите за изключване на " Ню геймс "  АД от оповестения на 9 юни спомагателен лист на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC). В случай на отвод, той би трябвало да бъде обжалван пред административния съд, указва още Софийски градски съд.

Партията на Васил Божков " Българско лято "   на решението на правителството от 4 юни да бъде съставен черен лист  на лица и компании, които попадат в обсега на ограниченията, наложени от Съединени американски щати по закона " Магнитски ".  " Българско лято " нападна решението на Министерския съвет при започване на предходната седмицата. Гражданската платформа, която също попадна под ударите на американските наказания, настоява решението на кабинета да бъде оповестено за незначително.
Министерският съвет към този момент е окомплектовал преписката и я е върнал в съда, се вижда от електронното му деловодство. Очаква се магистратите да се произнесат в къс срок по настояването за прекъсването на предварителното осъществяване на решението. Ако то бъде почетено, решението няма да работи, до момента в който съдът не се произнесе по съществото на разногласието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР