Софийският градски съд разглежда мярката на задържаните служители на Агенция

...
Софийският градски съд разглежда мярката на задържаните служители на Агенция
Коментари Харесай

Единият от задържаните при акцията в Агенция Митници е приет в Пирогов

Софийският градски съд преглежда мярката на арестуваните чиновници на Агенция " Митници ". Прокурорите по делото към този момент желаеха най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, за ръководителя на Агенцията - Петя Банкова, както и за другите двама арестувани, съобщи БГНЕС.

Единият от тримата упрекнати по следствието за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров, който е и някогашен началник на Агенцията по аквакултури и риболовство, се е почувствал зле преди днешното гледане съвещание на съда, и е превозен до " Пирогов ". Все още няма данни за здравословното му положение.

Припомняме, че Димитров, Петя Банкова и синът на Марин - Стефан Димитров, бяха задържани на 3 април при акция по необходимост на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се организира в София и Хасково. Операцията е по следствие за длъжностни закононарушения и подкупи.

В петък Софийски градски съд утвърди всичките 30 протокола за претършуване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция " Митници " през последните два дни. Обиските бяха осъществени по необходимост и трябваше всички дейности на следствието да бъдат утвърдени от съда след това.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е разгласен за търсене. Той е упрекнат като член на незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Четвърти ден, обаче, от него няма и диря.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР