Софийският градски съд проведе поредното заседание по делото за тежката

...
Софийският градски съд проведе поредното заседание по делото за тежката
Коментари Харесай

Разпитаха още свидетели по делото „Семерджиев”, ежемесечно сменял накладките на колата си

Софийският градски съд организира следващото съвещание по делото за тежката злополука от предишния юли на столичния бул. " Черни връх ", в която починаха две млади дами. Подсъдимият по делото е Георги Семерджиев и през днешния ден по време на съвещанието в съда бяха изслушани няколко очевидци, съобщи БГНЕС.

Сред разпитаните очевидци бяха двама мъже, които са работили в сервиза, в който Семерджиев е поддържал автомобила си. Свидетелите обявиха, че всеки месец са сменяли накладките на автомобила, което не е нормална процедура.

Беше разпитан и още един очевидец, който изясни, че това не е първата злополука на Семерджиев. Т ой уточни, че и преди време обвиненият още веднъж е провокирал злополука.

Следващото съвещание по делото Семерджиев ще бъде на 6 март.

Семерджиев дава отговор за общо 5 закононарушения, осъществени на 10 юни 2022 година и на 5 юли 2022 година

В обвинителния акт, публикуван от прокуратурата, написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ог раничението е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати . Автомобилът е минал на червен светофар.

За тежката злополука на бул. „ Черни връх ” обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР