Софийският градски съд призна за виновен депутата от ДПС Димитър

...
Софийският градски съд призна за виновен депутата от ДПС Димитър
Коментари Харесай

Софийският градски съд призна за виновен депутата от ДПС Димитър Аврамов

Софийският градски съд призна за отговорен депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов, обвиняем за търговия с въздействие и рушвет.
Аврамов е наказан условно за период от една година, с три години изпитателен период. Като негов помощник е приет за отговорен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца отнемане от независимост.

Другият обвиняем по делото Владимир Чернев е оневинен.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на тъжба и митинг пред Апелативен съд – София.

Димитър Аврамов беше задържан на 17 юли 2012 година Според обвиняването тогава в него е имало белязани пари. Прокуратурата твърди, че те са били желани от зърнопроизводителя Светослав Илчовски, с цел да бъдат решени негови проблеми в локалната регионална комисия по земеделие.

За да продължи делото през годините, имунитетът на Аврамов бе свалян няколко пъти. Той е депутат в 41-вото Народно заседание, както и в последните пет Народното събрание, сочи информация на уеб страницата на Народното събрание.

 

SafeNews напомня, че Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против народния представител Димитър Аврамов. Той, дружно с двама негови помагачи, са предадени на съд за търговия с въздействие, осъществено в изискванията на продължавано закононарушение.

Разследването откри, че в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „ Тировец “ в землището на Монтана (в индустриална база на „ Гала – М “ ООД), с пет действия, Аврамов, в съучастничество като причинител с някогашния общински консултант Методи Петков и В. Ч. – помагачи, изискал от предприемача Светослав Илчовски сумата от 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи, благосъстоятелност и арендувани от компания на предприемача. Депутатът приел сумата от 100 000 лв., с цел да упражни въздействие при взимане на решение от шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ в Монтана Зорница Аврамова – с цел да анулира заповед от 31 август 2011 година за служебно систематизиране на използването на масивите в землището на с. Стубел, с цел да издаде заповед от Закона за собствеността и използването на аграрни земи за въвод във притежание на компанията на предприемача в масив 128 в землището на селото, както и да се съобрази със подписано непринудено съглашение за използването на аграрни земи в землището на селото за идната стопанска година (2012/2013 г.).

Наред с това депутатът споделил, че ще упражни въздействие и върху началника на полицията в Монтана Даниел Псалтиров за обезпечаване на полицейска защита и достъп до земите, обработвани от компанията на Илчовски, по време на жътвата на реколтата от рапица.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР