Софийският градски съд прекрати делото за изтеклите лични данни от

...
Софийският градски съд прекрати делото за изтеклите лични данни от
Коментари Харесай

СГС прекрати делото за хакването на НАП, върна го на прокуратурата

Софийският градски съд приключи делото за изтеклите персонални данни от Националната организация за приходите (НАП) и го върна на прокуратурата, заяви Българска телеграфна агенция.

Определението на съда предстои на митинг пред горната инстанция.

Обвинени са Кристиян Бойков и шефът му Иван Тодоров от ''ТАД груп''

Подсъдими по случая са Кристиян Бойков и притежателят на „ ТАД Груп “ Иван Тодоров. Те са упрекнати за закононарушение против Републиката за всяване на ужас и боязън в популацията. 

Делото стартира в биешата профилирана прокуратура. Разследването продължи четири години преди да бъде импортирано в съда Един път следствието към този момент бе връщано на прокуратурата за премахване на нарушавания.

Георги Драмчев и Богомил Александров отдават живота си на старите компютри родно произвеждане от предишния век

Сега правосъдният състав още веднъж дефинира, че са позволени основни нарушавания на процесуалните правила, които са довели до ограничение права на подсъдимите и в частност да схванат в какво закононарушение се упрекнати.

Съдът означи, че в обстоятелствената част на обвинителния акт би трябвало да има представени обстоятелства по отношение на датата, мястото и метода на осъществяване на закононарушението, подредени в последователен порядък, което в тази ситуация не е направено. Също по този начин уточни, че част от напътствията, дадени на прокуратурата при предходното връщане на делото, към момента не са изпълнени.

То е върнато на прокуратурата

Адвокатът на Кристиян Бойков съобщи пред медиите, че клиентът му е почтен и той ще се бори да получи обективен и неутрален развой. „ Нито е хаквал НАП, нито е разпространявал някакви данни “, сподели Асен Асенов.

Според него прокуратурата ще стачкува връщането на делото пред Апелативния съд. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР