Софийският градски съд освободи окончателно от ареста Илко Захариев, познат

...
Софийският градски съд освободи окончателно от ареста Илко Захариев, познат
Коментари Харесай

Съдът освободи окончателно от ареста Илко Захариев, известен като Червения пират

Софийският градски съд освободи дефинитивно от ареста Илко Захариев, прочут като Червения корсар. Съдът отхвърли настояването на прокуратурата да задържи за непрекъснато обвинения и удостовери определението на Софийския областен съд като уточни, че е налице възможност психологичното му положение да е такова, че да не може да носи наказателна отговорност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обвиняемият да бъде освободен, в случай че не бъде арестуван на друго съображение, уточни правосъдният състав.

Илко Захариев е обвинен за отправяне на закани към обществени персони, измежду които магистрати и политици.

" Той има потребност от лекуване, не от арест. Притеснен съм, дават му някакви хапчета. Невероятно доверчив е, подписва всевъзможни документи ", съобщи юристът на Захариев. Защитата съобщи, че бащата на обвинения желае синът му да се лекува в психиатричната болница в Бургас.

Илко Захариев сподели, че в ареста го тормозят, гаврят се с него и пушат цигари. " Там нямам компютър, нито материали, с цел да начертавам. Искам да отида в психиатрия ", цитира думите му " Фокус ".

Според прокуратурата има голям брой доказателства за виновността на Захариев и материали за нови незаконни действия.

Според обвиняването " последните заплашителни известия са изпратени от неговия телефон (бел. авт. на Илко Захариев), само че не и тези от 2020 година.

Прокуратурата съобщи, че психиатричната експертиза не е завършила и не е ясно какви са точните претекстове на обвинения. Не е открито кой е изпращал нападателни закани през 2020 - 2021 година, акцентира прокуратурата.

" Има заплаха Захариев да се укрие и има заплаха да извърши ново закононарушение ", съобщи обвиняването.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР