Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Ивет Стайкова,

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Ивет Стайкова,
Коментари Харесай

Съдът стави в ареста внучката на актрисата Виолета Донева, била е убита особено жестоко с нож

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста Ивет Стайкова, упрекната за убийството на баба си, актрисата Виолета Донева. Инцидентът се случи в края на октомври т.г. в дома на 81-годишната жена.

Ивет Стайкова беше привлечена като обвинена за това, че за времето от 19:30 ч. на 19.10.2022 година до 05:14 ч. на 20.10.2022 година в гр. София съзнателно е умъртвила Виолета Донева посредством нанасяне на голям брой прободно-порезни пострадвания с нож по главата, шията и гръдния панер, довели до остра кръвозагуба, вследствие на което настъпила гибелта ѝ, като действието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3 и 4, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Съдът показа доводите на прокурора, че в ранния стадий от следствието са събрани задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвинената е направила закононарушението, за което е привлечена в това качество. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР