Софийският градски съд остави без уважение искането на Бербатов и

...
Софийският градски съд остави без уважение искането на Бербатов и
Коментари Харесай

Съдът се произнесе по иск на Бербатов от преди 2 години

Софийският градски съд остави без почитание настояването на Бербатов и 217 футболни клуба за привикване на ексклузивен Конгрес на БФС. Решението е от 2-и април 2024-а година по частно комерсиално дело номер 204/2022 години по разказа на Софийски градски съд, Търговско отделение, VI-9 състав.

Молбата беше подадена в съда на 13-и януари 2022-а година от въпросните клубове с искане да се свика ексклузивен конгрес на централата с дневен ред за избор на президент. Също така  нов изпълнителен комитет и други. Клубовете са предпазени в желае им от адвокатска адвокатска фирма, която е ангажирана от Димитър Бербатов и го съставлява по делата против БФС в съда.

 

A post shared by Premier League (@premierleague)

Софийски градски съд е приел, че не са били на разположение законовите учредения за свикването на подобен ексклузивен Конгрес. Така той е отхвърлил настояването. Постановеното решение може да бъде обжалвано на последваща инстанция.

Това дело беше заведено от клубове, които бяха съпротива на предходния президент на БФС Борислав Михайлов. То започва след Конгреса на 12-и октомври 2021-а година, когато Михайлов завоюва против Бербатов. Загубилите по-късно апелираха резултата. Паралелно с това пък беше импортирана и въпросната подписка за привикване на още един, нов конгрес.

Макар новият състав на футболния съюз да е определен, то към днешна дата неуредиците не престават.

Източник: dsport.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР