Софийският градски съд определи мярка задържане под стража на Валентин

...
Софийският градски съд определи мярка задържане под стража на Валентин
Коментари Харесай

Оставиха под стража екстрадирания от Гърция обвиняем за смъртта на 18-те мигранти край Локорско

Софийският градски съд дефинира мярка " задържане под стража " на Валентин Христов, упрекнат за присъединяване в проведена незаконна формация, който се проверява за случая със починалите 18 мигранти, оповестиха от съда.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1011
Съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към закононарушението. Участвал е в пазаруването и ремонта на камиона, както и в доставката на дървения материал за изработването на тайниците.

От доказателствата по делото може да се направи извод, че обвиненият е знаел защо ще бъдат употребявани. Съдът одобри, че няма заплаха да се укрие, защото има открит адрес, семейство и личен бизнес. Има обаче заплаха от осъществяване на закононарушение, както и може да направи опит да повлияе на очевидци.

Определението на съда не е дефинитивно и  предстои на тъжба или митинг пред САС. В случай на такива правосъдното съвещание е планувано за 16 март.

Да напомним, Валентин Христов бе екстрадиран от Гърция. Той е измежду обвинените за гибелта на 18-те незаконни мигранти от Афганистан край софийското село Локорско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР