Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе

...
Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе
Коментари Харесай

Съдия Владислава Цариградска: Информацията за контактите на Мартин Божанов с висши магистрати е на разположение на прокуратурата от края на 2022 година

Софийският градски съд е дал позволение на прокуратурата да изземе информацията от двата телефона на Мартин Божанов, прочут като Нотариуса. Очакванията на проверяващите са да стигнат до контактите на убития със правосъдната власт.

Разказът на арбитър Владислава Цариградска дава ясна визия какво на процедура значи търговия с въздействие и прилепяне на магистрати. Цариградска е арбитър в районния съд в Луковит. Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на Божанов. Пет години тя и фамилията ѝ живеят в боязън.

През октомври 2019 година арбитър Владислава Цариградска е прочита погрешна информация за себе си. След това получава предизвестия посредством трети лица, че офанзивите ще продължат, в случай че не се откаже от едно дело. Тя не се съгласява. Така се среща с Мартин Божанов в правосъдната зала, споделя тя в ефира на bTV. 

" Когато изрично отхвърлих да се отведа, Мартин Божанов загуби надзор, демонстративно обърна тил, сподели, че в тоя съд повече няма да стъпи, с еднопосочни жестове ми показваше, че следва нещо друго след мене: " Айде, побързай, че ми следва да подам документи “, потупвайки мястото на часовника, което го нямаше “, споделя Владислава Цариградска, арбитър в Окръжен съд – Плевен.

В залата остава единствено едни от феновете на делото. Той е остарял прочут на арбитър Цариградска.

" На висок звук, тъй че да бъде чут и извън, като да регистрира задачата, която му е дадена ми сподели: " Нали знаеш какво ми се случи, нали знаеш, че бях в инвалидна количка “, споделя тя.

Тогава министърът на правораздаването Даниел Кирилов назначава защита на арбитър Цариградска и специфична техника в дома ѝ. Висшият правосъден съвет я изслушва, а ГДБОП прави разработка. Годината е към този момент 2022, а заканите са спрели.

Защо от 2019 едва през 2023 година от прокуратурата ви обърнаха внимание и ви повикаха на един дълъг разговор?

Мога да Ви кажа какво допускам. Разработката на ГДБОП, в която имам информация, че има данни освен за ОПГ, в която взе участие и Мартин Божанов, само че в нея вземат участие и още доста магистрати. Въздържам се да кажа съответни имена, тъй като на мен не ми е дадена опция да се срещна с тези материали, не ми се дава опция от прокуратурата.

Съдия Цариградска споделя, че информацията за контактите на Божанов с висши магистрати е разполагаем на прокуратурата от края на 2022 година. Но е разпитана едвам предишния април. И офанзивите стартират изначало.

" Можем да проучваме с Вас, да вършим някакви заключения и вие стигате до единствения вероятен - че това е машина за оказване на напън и въздействие, която най-вероятно работи по същия метод и на политическо равнище, само че това са единствено съмнение “, споделя Цариградска.

Според Вас къде е краят в цялата тази история?

Краят е там, където е началото - в истината.

Как се живее така в продължение на 4 години с мисълта за Мартин Божанов, че може да ме заплаши всеки момент?

За да разберете по какъв начин се живее - ще ви опиша преди към 2 години междинното ми дете - в този момент е на 7, тогава е бил на 5, в един миг ненадейно както вечеря и споделя - " Хайде да поиграем на нещо “. И с татко му чакаме да забележим каква игра желае и споделя " Сега, ти ще бъдеш Гешев, ти ще бъдеш Мартин Божанов, а аз ще ще бъда Дремджиев “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР