Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев,

...
Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев,
Коментари Харесай

Съдът даде ход на делото срещу Семерджиев за катастрофата на бул. „Черни връх“


Софийският градски съд даде ход на делото против Георги Семерджиев, от 5 юли тази година на бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами – на 22 и 26 години. Семерджиев е обвиняем за пет закононарушения и се намира в ареста от няколко месеца.

В правосъдната зала пристигна майката на едно от починалите девойки – 22- годишната Хариет. Майката и още четирима членове на фамилията на младата жена имат цивилен искове за по 250 000 лева всеки – общо 1 250 000 лева

Майката на едно от починалите девойки в злополуката
Снимка: Ладислав Цветков


Родителите на 26-годишната Христина, както и брат ѝ също бяха призовани, само че не се явиха в залата. Те бяха показани от юрист. Частни обвинители са и не претендират за обезщетение.

Според юриста на Семерджиев гражданските искове ще затруднят хода на делото. Има метод всеки да заведе гражданско дело по настрана.

Защитата твърди, че има позволени нарушавания в обвинителния акт, които засягат правото на отбрана на Семерджиев., като се изключи че се придържа към думите на юриста.

Съдът не почете това искане и постанови, че правото на отбрана на Семерджиев е обезпечено. Според решението не се постанова и проверка на най-тежката мярка –, като се имат поради тежестта на обвиняванията и правосъдното минало на обвинения.

Насрочва делото за разглеждане на обвиняването всъщност в намерено съвещание на 19 декември. Тогава ще бъде разпитана и, която е помганала на Семерджиев да избяга от мястото на злополуката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР