Софийският градски съд даде днес ход на делото за обезщетение,

...
Софийският градски съд даде днес ход на делото за обезщетение,
Коментари Харесай

Акушерка от АГ Шейново напуснала 3 дни след ражданията на разменените бебета

Софийският градски съд даде през днешния ден ход на делото за обезщетение, заведено от едно от фамилиите, чието новородено момиченце бе разменено с друго бебе в столичната АГ болница " Шейново " преди година. Искът на родителите е за 300 000 лв..

Двете деца пристигнаха на бял свят на 13 септември 2022 г. Два месеца по-късно едната майка, която ражда посредством секцио, първа се усъмнява, че това не е нейното дете и желае ДНК експертиза. На 16 декември 2022 резултатите демонстрираха, че двете бебета в реалност са били разменени при раждането, след което на 13 януари т.г. момиченцата бяха върнати всяко на биологичните си родители. 

Днешното дело беше гледано при закрити врата в Софийски градски съд. Присъстваха 9 очевидци - лекари и акушерки. 

" Стана ясно, че гривничките са тествани, номерата са тествани, сложени са от акушерката както на майките, по този начин и на бебетата, и процедурата е спазена. Акушерката удостовери, че при изписване номерата са съпоставени. Дали и по какъв начин е станала размяната няма по какъв начин да бъде открит ов този развой ", сподели юристът на АГ болница „ Шейново “ Величка Костадинова, цитирана от bTV. 

Адвокатът на семейството Стоян Стойков пък разгласи, че измежду очевидците липсва акушерка, която е била на промяна в деня на раждането на двете деца и е напуснала работа 3 дни по-късно.

" Факт е, че липсва една от акушерките, която би трябвало да е тук и тя не е извикана от АГ " Шейново ". Акушерка, която е постъпила на 09.09.2022 година, била е на промяна на 13.09.2022 година по време на раждането и на 16.09.2022 година напуща работа ", посочи юристът.

Следващото съвещание ще е през декември.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР