Софийският апелативен съд (САС) ще се произнесе с решение в

...
Софийският апелативен съд (САС) ще се произнесе с решение в
Коментари Харесай

Апелативният съд обещава да вземе решение в срок за жесток убиец

Софийският апелативен съд (САС) ще се произнесе с решение в период по делото за Венцеслав Василев, обвиняем за ликвидиране на брачната половинка си Елена в софийския квартал " Лагера ", съобщи БГНЕС.
През януари Венцеслав Василев получи наказване от 13 години и 4 месеца затвор. Тогава той се призна за отговорен и процесът протече по съкратената процедура.
До Апелативния съд, който е втора инстанция, делото стига поради тъжба на частното обвиняване. Тя е посредством юриста, от настойника на две деца, които са конституирани като частни обвинители. С жалбата се желае пожизнен затвор за Василев. Според отбраната на мъжа тя е неоснователна. Днес юристът му изиска, поради здравословното му положение, присъдата да бъде променена и тя да бъде при първичен общ режим на изтърпяване на наказването.
Пред съда Венцеслав Василев съобщи, че постоянно е бил почтен и до болежка прям. " Изразявам откровено страдание за това, което направих тогава ", сподели той пред магистратите.
През октомври предходната година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против Венцеслав - за осъществено от него на 18 август 2017 година ликвидиране на брачната половинка му, по метод и със средство (бел. ред. - Венцислав разстреля Елена с револвер от упор в кафене в " Лагера " пред куп свидетели), рисково за мнозина. Тогава от държавното обвиняване оповестиха, че материалите по делото влизат в съда единствено два месеца след осъществяване на действието. Според прокуратурата той и брачната половинка му се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разграничено. Тя полагала грижа за двете им малолетни деца.
В ранния следобяд на същия ден Елена била със своя другарка в заведение в кв. " Лагера ", когато към тях се доближил Венцеслав. След следващо спречкване със брачната половинка си, той извадил револвер и възпроизвел 5 изстрела, оповестиха от прокуратурата тогава.
Приятелка на Елена пък описа по какъв начин Министерство на вътрешните работи неведнъж не обръщало уместно внимание на жалбите ѝ, откакто Венцеслав имал ограничаваща заповед, само че я нарушавал без проблем. Стигнало се до парадокса полицията да даде съвет на Елена " да задържи " сама мъжа си, до момента в който някой от Министерство на вътрешните работи пристигна на място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР