Софийският апелативен съд разреши екстрадирането на бившия румънски министър Елена

...
Софийският апелативен съд разреши екстрадирането на бившия румънски министър Елена
Коментари Харесай

Екстрадират в Румъния Елена Удря

Софийският апелативен съд позволи изгонването на някогашния румънски министър Елена Удря в Румъния. Искането бе отправено от румънската страна по отношение на издадена Европейска заповед за арест във връзка произнесена ефикасна присъда от 6 години затвор за Удря по обвиняване в корупция

Тя бе арестувана на граничен пункт “Кулата” на 8 април.

Според решението на апелативния съд, което е дефинитивно, има задоволително обстоятелства, които сочат, че в Румъния са регистрирани нарушавания по делото, водено против Удря, и румънските управляващи са подхванали редица стъпки за тяхното премахване, в това число и право на обновяване на процеса, какъвто сега се преглежда в съда там. Българският съд не може да сложи под подозрение неприкосновеността на румънските си сътрудници, разглеждали делото против Удря, записаха в претекстовете си магистратите през днешния ден.

Не беше елементарно за нас да вземем това решение и не тъй като някой се е опитал да повлияе решението на съда, а тъй като направихме нужното да изясним всичко допустимо по този случай, съобщи след решението докладчикът по делото арбитър Светла Букова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР