Софийският апелативен съд отказа да промени мярката за неотклонение задържане

...
Софийският апелативен съд отказа да промени мярката за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Убилият съпругата си Орлин Владимиров поиска домашен арест, съдът му отказа

Софийският апелативен съд отхвърли да промени мярката за неотклонение " задържане под стража " в по-лека на 37-годишния Орлин Владимиров, обвинен за жестокото ликвидиране на 33-годишната му брачна половинка Евгения Владимирова в столичния жк " Лагера ", оповестиха от съда.
Още по темата
Прокуратурата през днешния ден уточни, че не са налице учредения за смяна на мярката, защото не е разколебано обоснованото съмнение, че Владимиров е причинител на закононарушението, както и не е отпаднала заплахата да извърши ново.

Според бранителя на Орлин Владимиров - Димитър Марковски, обаче мярка " домакински арест " ще реализира задачите на закона - ще подсигурява наличието на обвинения по към този момент завършилото на процедура досъдебно произвеждане и ще регистрира данните за личността му - неосъждан, млад жител с добър обществен статус.

Другият юрист на младия мъж уточни, че Софийският градски съд не е дал отговор на въпроса заплаха от какво закононарушение има да извърши Орлин Владимиров. Той добави, че от тежестта на повдигнатото обвиняване не би могло да се извлече логически извод, че има заплаха неговият клиент да извърши друго закононарушение, в случай че не е арестуван под стража.

Владимиров и бранителите му помолиха съдът да промени мярката в " домакински арест с гривна за наблюдаване ", което беше отказано от правосъдния състав.

В средата на октомври м.г. младата жена беше оповестена за изчезнала точно от 36-годишния Орлин. Пред служителите на реда мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в прилежащ столичен квартал, само че по-късно не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на дамата, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември проверяващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Орлин и Пламен Владимиров бяха арестувани и направиха цялостни признания.

Двамата съпрузи се скарали, евентуално поради ревнивост, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а дамата припаднала. Владимиров помислил, че я е умъртвил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този миг дамата била жива, въпреки и в безсъзнание.

След това 36-годишният мъж извикал татко си Пламен, който качил тялото на снаха си в персоналния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

На Пламен Владимиров съдът наложи мярка " домакински арест " заради влошено здравословно положение и потребност от медицински проучвания, до момента в който синът му Орлин остана в пандиза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР