Софийският административен съд постанови преди, че трябва да бъде осигурено

...
Софийският административен съд постанови преди, че трябва да бъде осигурено
Коментари Харесай

ЦИК все още не знае дали ще обжалва решението за въвеждане на машинно гласуване

Софийският административен съд постанови преди, че би трябвало да бъде обезпечено машинно гласоподаване във всички изборни секции. Според решението на Централната изборна комисия (ЦИК) би трябвало да обезпечи машини за опция на аналоговия книжен избор във всяка секция, както е планувано в Изборния кодекс. "Това е трето правосъдно решение, което задължава ЦИК да вкара машинно гласоподаване, и се надявам този път решението да бъде изпълнено ", разяснява Петър Славов от „ Нова република” и някогашен народен представител от Реформаторския блок (РБ) в ефира на БТВ.

"Сега Избирателната комисия има задоволително време – идващите постоянни избори са в средата на идната година ", добави Славов. Той се надява ЦИК да не апелира правосъдното решение. Според някогашния народен представител от Република България с парите, които са изхарчени от 2009 година за наемане на машини, до момента можеше да бъдат закупени за всички секции.

"ЦИК към момента не е разискала правосъдното решение и няма решение дали то ще бъде обжалвано ", разяснява Цветозар Томов, представител на комисията. Той посочи, че проблем ще има за три типа секции – в профилираните заведения, преносимите секции и тези в чужбина.

"Депутатите би трябвало да трансформират периоди в Избирателния кодекс, с цел да могат да се обезпечат машини и за тези секции ", посочи Томов. Избирателната комисия към този момент е поискала такива промени, само че народните представители не са се съобразили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР