Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия И. Г.

...
Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия И. Г.
Коментари Харесай

Условна присъда за бизнесмен, укрил данъци за близо 300 хил. лв.

Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен подсъдимия И. Г. за укриване на налози и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години, единадесет месеца и двадесет и девет дни, чието осъществяване е с изпитателен период от три години.

Обвинителният акт е импортиран в съда от Софийска градска прокуратура (СГП) на 10.02.2020 година, заяви обвиняването. С него на И. Г. е повдигнато обвиняване за това, че за интервала от 01.07.2013 година, до 30.09.2013 година, в София, при изискванията на продължавано закононарушение в качеството му на притежател и шеф на комерсиално сдружение е избегнал заплащането на данъчни отговорности по ЗДДС в изключително огромни размери, в общ размер на 295 986, 67 лева, приспаднал е неследващ се данъчен заем и е употребявал документи с погрешно наличие при практикуване на стопанската активност и воденето на счетоводството на сдружението, като е удостоверил лъжа в издадени по електронен път пред органите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София справки-декларации по ЗДДС и приложените към тях отчетни регистри – дневници за покупки, и по този метод е понижил дължимия Данък добавена стойност по осъществени продажби и с това е избегнал заплащането на Данък добавена стойност и е приспаднал неследващ се данъчен заем.

Присъдата на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийски апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР