Софийски градски съд (СГС) потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд,

...
Софийски градски съд (СГС) потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд,
Коментари Харесай

Шефът на БНТ напуска поста си, осъдиха го окончателно

Софийски градски съд (СГС) удостовери напълно присъдата на първоинстанционния съд, с която подсъдимият Константин Каменаров приет за отговорен в това, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Това оповестиха от Софийски градски съд.
С решение от през днешния ден – 22 април, Х-ти въззивен състав на Софийски градски съд удостовери и наложеното наказване от 1 година и 3 месеца " лишава независимост " с 3 години изпитателен период и 600 лева санкция. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Тази присъда значи, че Константин Каменаров повече не може да е общоприет шеф на Българска национална телевизия, защото по закон членове на управата на Българска национална телевизия не могат да са лица, наказани с " отнемане от независимост " за умишлени закононарушения от общ темперамент.
В началото на годината съдът назначи нова поредност от разпити и експертизи по делото против Каменаров.
потърси експертно мнение какво ще се случи оттук насетне с управлението на Българска национална телевизия. Получихме отговор, че процедурата не е изключително изчистена като процедура, само че би трябвало Съвет за електронни медии да назначи краткотрайно изплъняващ длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия. Уловката е, че няма период, в който този човек да остане на поста, т.е. Съвет за електронни медии разполага със независимост по кое време тъкмо да назначи конкурс за идващ непрекъснат общоприет шеф. Вариант вторият в последния конкурс за шеф на Българска национална телевизия - в тази ситуация Валерий Тодоров - да поеме управлението няма по процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР