Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под

...
Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста данъчния, хванат с 15 000 лева подкуп в центъра на София

Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража " на арестувания с рушвет данъчен контрольор от Национална агенция за приходите Любомир Савов, съобщи кореспондент на Novini.bg. Припомняме, че през вчерашния ден от прокуратурата оповестиха, че данъчният е хванат в центъра на София сега на приемане на рушвет от 15 000 лв..

На влизане в правосъдната зала обвиненият скри лицето си с ниско нахлупена зимна шапка.

От прокуратурата желаеха най-тежката мярка за неотклонение, защото Любомир Савов е арестуван по време на взимане на подкупа, открити са негови отпечатъци по банкнотите, както и осветявания по дланите му. Според обвиняването са събрани задоволително доказателства и от разпити на очевидци, като главният очевидец по делото е индивидът, дал подкупа. От прокуратурата припомниха, че Савов е отстраняван от работа през 2015 година за длъжностни нарушавания.
5
Адвокатът на обвинения изиска по-лека мярка – "домашен арест ", защото счита, че събраните до момента доказателства не са задоволителни на Савов да бъде повдигнато обвиняване. Защитата акцентира, че няма никакви протоколи, които да потвърждават следствения опит. Адвокатът съобщи, че осветяването е единствено по дланите и че никой не брои пари с длани, както и че показанията на очевидеца не са задоволителни за повдигането на такова тежко обвиняване. Защитата изиска тези показания да бъдат дискредитирани от съда.
5
След като чу и двете страни, съдията съобщи, че към този миг Любомир Савов е с повдигнато обвиняване за взимане на рушвет, като посочи, че това е тежко съзнателно закононарушение, което се санкционира със затвор от 3 до 10 години. На база на събраните доказателства може да се смята, че те приказват за съпричастност на Савов към действието и той би трябвало да остане в ареста, защото може да повлияе на следствието.

Мярката предстои на обжалване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР