Софийски градски съд е обявил българо-хърватското дружеството за ремонт на

...
Софийски градски съд е обявил българо-хърватското дружеството за ремонт на
Коментари Харесай

Съдът стартира фалита на БДЖ фирма, управлявана от Велик Занчев

Софийски градски съд е оповестил българо-хърватското сдружението за ремонт на локомотиви " БДЖ-Кончар " в несъстоятелност на 25 юни т. година

С решението се открива процедура по неплатежоспособност на компанията и се назначава за краткотраен синдик на сдружението Велина Рашкова.

Ако сдружението бъде оповестено във банкрут, то зам.-министърът на превоза Велик Занчев ще би трябвало да напусне поста си на член и ръководител на Надзорния съвет на " Холдинг БДЖ ".

Причината по тази причина са наредбите на Търговския закон. Според член 234 от него членове на управителни и надзорни препоръки не могат да бъдат лица, които са били членове на директорски или надзорен орган на сдружение, прекъснато заради неплатежоспособност през последните две години, предхождащи датата на решението за оповестяване на несъстоятелността.

А Занчев е бил зам.-председател на Надзорния съвет на " БДЖ-Кончар " до октомври 2016 година и при оповестяване на компанията в неплатежоспособност, попада в хипотезата на член 234 от Търговския закон - няма право да ръководи БДЖ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР