Софийската районна прокуратура започва проверка във връзка с информация от

...
Софийската районна прокуратура започва проверка във връзка с информация от
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка на полицаи за бой на адвокат

Софийската районна прокуратура стартира инспекция по отношение на информация от юрист, който твърди, че по отношение на него е упражнено принуждение от полицейски чиновници в столичното Първо районно управление (на МВР). Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

По случая в Софийска районна прокуратура е формирана кореспонденция и е предоставена инспекция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи. В хода й следва да се снемат сведения от юриста и от всички лица, които имат отношение към действието.

В случай че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение от общ темперамент, ще бъде формирано досъдебно произвеждане.

Адвокатът Добри Райков разгласи през вчерашния ден, че е изискал да подаде пълномощие в 1 РПУ, с цел да съставлява арестувано лице. Но защото арестуваният към този момент бил с назначен длъжностен бранител, зародил юридически спор – дали може да подаде пълномощното. Райков твърди, че е бил обиждан, заплашван и ударен от служител на реда.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР