Софийската районна прокуратура (СРП) проверява скандалния казус с дарените от

...
Софийската районна прокуратура (СРП) проверява скандалния казус с дарените от
Коментари Харесай

ПОТРЕС! Двама доктори умориха старица заради 2 апартамента в центъра на София

Софийската районна прокуратура (СРП) ревизира скандалния проблем с дарените от болна жена 2 апартамента  в центъра на София на двама софийски лекари.

Говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Христо Кръстев публично удостовери, че обвиняването се самосезирало след следствие в петък на Нова телевизия и последвали материали по проблема в разнообразни медии.

 Д-р Лидия Чакърова, която преди да почине приписва жилищата си на лекарите

Историята с умрялата на 1 септември Лидия Чакърова, която приписала два жилището в столицата – на бул. „ Мария Луиза “ и в кв. „ Лозенец “, на началника на клиниката по хирургия в „ Александровска болница ” доцент доктор Манол Соколов и на кожния лекар доктор Евгения Божикова против грижи, предизвика стотици отрицателни мнения в обществените мрежи.

 Ето го доктора с жилищата Манол Соколов

Близки на Лидия Чакърова настояват, че двамата лекари са я оставили да почине – не са й давали храна и вода, а цялото тяло на старата жена е било посинено, заяви Нова телевизия.

Тя била кремирана два дни след гибелта си в Пловдив, където декларация за единодушие от правоприемник не е наложителна, а никой от околните не е известен.

Реклама

Според информацията на Нова тв гибелта на Лидия е установена от общопрактикуващия доктор доктор Иван Минков, с който доктор Божикова живее на фамилни начала.

На въпрос на “24 часа ” за детайлности към почналото още в уикенда следствие, представителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев изясни, че сътрудниците му от столичното районно обвиняване ще ревизират дали не става дума за изнудване на болната жена, дали лекарите са полагали някакви грижи, откакто са подписали договорите са прехрана и са получили собствеността на Лидия Чакърова.

 Евгения Божикова към този момент е горда собственичка на парцел в топ локация…

Ако се потвърди машинация от страна на доктор Манол Соколов и на доктор Евгения Божикова, те могат да бъдат наказани съгласно Наказателния кодекс от 2 до 8 години затвор.

Пред Нова телевизия дерматоложката доктор Божикова изясни, че когато Лидия Чакърова й предложила да й подари петстаен апартамент на столичния бул. „ Мария Луиза ”, мислила дълго, само че адвокатка я посъветвала да не отхвърля.

На 20 април 2023 година Лидия дарила втори апартамент в квартал “Лозенец ” на завеждащия клиниката по хирургия в „ Александровска ” болница доцент Манол Соколов, на който преди години е била пациент, твърди Нова тв.

В писмо до медията юрист на доцент Соколов твърди, че той и Лидия се познават от 2003-2004 година Освен медицински грижи, доцентът оказвал помощ и подпомагане с битови потребности на дамата, посещавал я ежеседмично преди да почине.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР