Софийската районна прокуратура се е самосезирала по случая с отправената

...
Софийската районна прокуратура се е самосезирала по случая с отправената
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира заради заплахите срещу Борис Бонев и Атанас Чобанов

Софийската районна прокуратура се е самосезирала по случая с отправената опасност против проверяващия публицист на bird.bg Атанас Чобанов. От държавното обвиняване показват, че ще се извърши инспекция по проблема, а Чобанов ще бъде разпитан пред прокурор, оповестяват от bTV.

„ В хода на инспекцията са изпратени писма до Министерство на вътрешните работи, ГДБОП-МВР, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи, ДАР, ДАНС и до Служба „ Военно разузнаване “ с запитване дали имат информация за отправена опасност по отношение на А.Ч. и в случай че имат такава, какви ограничения са подхванати за отбраната на журналиста “, прецизираха от държавното обвиняване. Вчера журналистът написа в обществените мрежи, че на 7 януари е получил сигнал от непознато държавно управление за опасност против живота му и е уведомил българските служби, от които няколко дни не е последвала реакция.

„ Не чакам от нашите служби да ме пазят. Очаквам да атакуван неприятните и на следващия ден да има арести. Информирал съм ги кои са. Това е най-хубавата отбрана. А и май тъкмо това им е работата, не ли? “, написа Чобанов.
Софийската районна прокуратура се самосезира и по още един случай с изказвания за отправени закани за живота. Столичният общински консултант Борис Бонев написа в профила си във „ Facebook “, че е получил информация от българските служби за непосредствена опасност за живота му, която е доказана и от задгранични партньорски служби.

От държавното обвиняване осведомят, че прокурор от Софийска региона прокуратура ще извърши инспекция по случая, а Бонев ще бъде свикан за снемане на пояснения.
Във връзка с изказванията му са изпратени писма до разнообразни структури в Министерство на вътрешните работи, Държавна организация " Разузнаване ", ДАНС и до Служба " Военно разузнаване " с въпроси дали са сезирани за опасност по отношение на него и в случай че да - какви ограничения са взети за отбраната му.

В обявата си Бонев написа, че е дал подробни показания пред способените органи. От държавното обвиняване оповестяват, че досега не е постъпила сходна информация от институциите, която по закон би трябвало да бъде докладвана неотложно на прокуратурата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР