Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор на Република България

...
Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор на Република България
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета на Кирил Петков заради казуса с гражданството му

Софийската районна прокуратура предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Кирил Петков - някогашен министър-председател и сегашен народен представител в 49-ото Народно заседание.

Предложението е направено по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство , подадена на съображение чл.110 от Конституцията на Република България с погрешни данни.

Случаят беше ориентиран в началото към несъществуващата към този момент Специализирана прокуратура. През 2021 от спецзвеното отхвърлиха да проверяват проблема с двойното поданство на Кирил Петков като оповестиха, че профилираната прокуратура не е способена да се занимава с проблема и го изпраща на Районната прокуратура.

От районната прокуратура през днешния ден показват, че от доказателствата, събрани в хода на следствието, може да се стигне до извода, че в подадената от Петков пред президента на Република България декларация, е затаена истина – съществуване на двойно поданство, и е доказана лъжа, че лицето дава отговор на изискванията за избиране на народни представители.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР