Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Росен Георгиев. Той

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Росен Георгиев. Той
Коментари Харесай

Мъж отива на съд заради защитена костенурка

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт против Росен Георгиев. Той отива на съд по обвиняване, че на 28 юни 2017 година в София незаконно държал предпазена шипоопашата костенурка.

От прокуратуата описват по какъв начин на 23 юни свидетелка по делото прочела в интернет уебсайт публикация за продажба на сухоземна костенурка за 199 лева Тъй като не могла да разбре дали се касае за образец от предпазен тип, тя уведомила по телефона непринуден помощник към неправителствена организация за отбрана на животните и му препратила обявата.

Сътрудникът разгледал оповестената в уеб страницата фотография на костенурката и незабавно схванал, че е от предпазен тип. Още на същия ден се свързал на подадения телефон с обвинения и изискал още няколко фотоси на костенурката, които Георгиев му изпратил по мобилно приложение. Двамата се уговорили сътрудникът да закупи костенурката, като си определили среща на 28.06.2017 година пред столичен МОЛ. Веднага след този диалог, сътрудникът се свързал с началника на Отдел „ Защита на природата “ при Дирекция „ Превантивна активност “ в Регионална инспекция за опазване на околната среда - София и го уведомил за уговорената среща с обвинения.

Началникът на отдела изискал подпомагане от органите на 07 районно управление (на МВР) - Столична дирекция на вътрешните работи с оглед определяне на предпазеното животно.

Уговорката, на която участвали сътрудникът от неправителствената организация; старшият специалист в отдел „ Защита на природата “ при Дирекция „ Превантивна активност “ в Регионална инспекция за опазване на околната среда - София и двама полицейски чиновници при 07 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи, се състояла на 28.06.2017 година

След като обвиненият извадил костенурката от клетка сътрудникът и старши специалистът я разгледали и незабавно се убедили, че същата е от предпазен тип.

След като полицейските чиновници задържали Георгиев, бил направен протокол за непринудено предаване, с който обвиненият предал костенурката.

Още на същия ден костенурката била настанена в столичния зоопарк.

За това закононарушение законът планува до 5 година затвор и санкция в размер от 5000 лева до 20 000 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР