Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителен акт за убийството на психолога Иван Владимиров

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по делото против Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров. Към момента обвиненият се намира в ареста след решение на Софийски градски съд.

Владимиров бе убит във входа на блока, в който живее, на 8 февруари вечерта. Тонев е стрелял с револвер „ Байкал “.

„ Съгласно обвинителния акт обвиненият Р. Т. живеел дружно със своята майка в апартамент в жилищна постройка в гр. София на ул. „ Черковна “. В различен апартамент в същата постройка живеели И. И. и неговата майка. Апартаментът, населяван от И. И., се намирал директно над жилището, населяван от обвинения. Р. Т. не бил в положителни междусъседски връзки с И. И. и неговата майка. Между тях имало чести несъгласия, основно подбудени от претендирани от обвинения нарушавания на тишината през следобедните часове и нощем “, се споделя в известието на прокуратурата.

На 08.02.2023 година вечерта към 22,30 часа И. И. отишъл до дома на съседа си Р. Т. Поводът бил открито от И. И. зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път и И. И. подозирал, че виновен за зацапването е Р. Т. Двамата провели къс диалог, който прераснал в вербален спор, в хода на който обвиненият Р. Т. решил съзнателно до умъртви И. И. В осъществяване на взетото решение обвиненият взел от вкъщи си законно притежавания си револвер марка „ Байкал “, който бил зареден, насочил го към главата на И. И., който се намирал на етажната площадка пред жилището на обвинения, и създал един изстрел към него. Куршумът попаднал в лявата орбитална област на потърпевшия. Пострадалият паднал на етажната площадката пред жилището и умрял на място.

Обвиняемият издърпал тялото му по посока една от входните порти на жилищната постройка, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството сред посочената врата и вратата към избените пространства, на която подпрял главата на И. И., след което се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил общопризнат от очевидци, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред жилището на обвинения и траяли към входната врата, водеща към вътрешния двор, където разкрили тялото на И. И.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР