Софийската градска прокуратура проверява бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев

...
Софийската градска прокуратура проверява бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява Александър Манолев от списъка „Петков” за данъчни престъпления

Софийската градска прокуратура ревизира някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев за укрити и избегнати данъчни отговорности, оповестиха от държавното обвиняване.

Материалите са постъпили откакто Върховната касационна прокуратура е направила инспекция в листата „ Петков”. Премиерът внесе при започване на февруари 19 имена с данни за корупция, събрани от Гугъл.

Ето и цялото известие на прокуратурата:

Във връзка с постъпили материали, изпратени от Върховна касационна прокуратура (ВКП), свързани с лицето А. М., глобено от службата за надзор на задграничните активи към Министерство на финансите на Съединени американски щати и Държавния департамент на Съединени американски щати, и събрани след осъществена от ВКП инспекция по сигнал на министър-председателя господин Кирил Петков, Софийска градска прокуратура (СГП) уведомява следното:

На 14.01.2020 година в СГП са постъпили отделени материали от водено досъдебно произвеждане в ОП-Благоевград по член 248а от Наказателен кодекс, изпратени по подготвеност на СГП с оглед данни за данъчно закононарушение. След осъществена персонална инспекция по член 145 от Закон за съдебната власт от наблюдаващия прокурор в СГП на 07.07.2021 година СГП е образувала досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 255, алинея 1, т. 2 и т. 6 във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Предмет на следствието са укрити и избегнати данъчни отговорности от А. М., свързани с него лица и юридически лица, в които същият е имал благосъстоятелност.

За определяне на събитията по случая са били предоставени с прокурорско разпореждане общо четири данъчни проверки на физическото лице А. М., на обвързваните с него физически лица и на юридическите лица, в които А. М. има присъединяване. Материалите от проверките са постъпили и са приобщени по досъдебното произвеждане. Назначени са две правосъдни счетоводно-икономически експертизи, които са направени и са дали разбор на придвижването на паричните потоци и възможните данъчни отговорности. Назначени и направени са и графическа експертиза, както и тройна графическа експертиза, които са открили авторството на почерка и подписите в приобщените по делото документи. Приложени са материали, постъпили от Съединени американски щати. Разпитани са и очевидци, които дават информация по отношение на обстоятелства и условия по случая.

Предстои разбор на събраните материали и осъществяване на преценка от страна на екипа от СГП за съществуването на задоволително доказателства по смисъла на член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност на съответно лице за осъществяването на съответно закононарушение.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР