Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за изнудване на строителния предприемач

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за изнудване на строителния предприемач
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Велико Желев за изнудване, задържаха го за 72 часа

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване за изнудване на строителния бизнесмен Велико Желев. Той е арестуван за 72 часа, а на следващия ден държавното обвиняване ще изиска непрекъснат арест пред Софийския градски съд.

На 7 март в Софийска градска прокуратура (СГП) са получени по подготвеност материали по досъдебно произвеждане на Софийска районна прокуратура по отношение на вероятно осъществено закононарушение изнудване, осъществено от повече от две лица.

Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по подготвеност досъдебното произвеждане.

След разбор на събраните към сегашния миг доказателства е стигнато до извода, че съществуват рационални учредения да се счита, че е осъществено закононарушение от компетентността на СГП.

В тази връзка лице с букви В. Ж. е привлечено в качеството на обвинен за това, че на 24.02.2023 година в София,  бул. " Цар Освободител " № 6, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди Б. А., посредством мощ, нанесени са удари в региона на лицето и тялото, да претърпи нещо обратно на волята му, а точно да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 лв. и с това да му аргументи имотна щета в размер от 68 000 лв., като действието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица.

Спрямо обвинения е постановена мярка за процесуална насила „ задържане до 72 часа “.

На 8 март ще бъде осъществена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата.

Софийска градска прокуратура ще обезпечи точното определяне на всички обстоятелства по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР