Софийската градска прокуратура обяви, че проверява има ли стари дела

...
Софийската градска прокуратура обяви, че проверява има ли стари дела
Коментари Харесай

СГП проверява за стари дела срещу хора от обкръжението на президента Радев

Софийската градска прокуратура разгласи, че ревизира има ли остарели каузи или преписки против хора от обкръжението на президента Румен Радев, който през последните дни Делян Пеевски упреква в корупция. Това сподели градският прокурор на София Илияна Кирилова.


Прокуратурата се е задействала след писмото на Антикорупционния фонд от предходната седмица, в което беше призована да се разпита Пеевски, с цел да стане ясно дали той разполага с данни за корупция в президентската институция и съответно против Николай Копринков и Сотир Ушев, представени от него, или става дума за набеждаване.

Това, което вършат сега в Градската прокуратура, е да ревизират дали при тях има остарели такива случаи, както и да видят дали не са получили такива от закритата преди време Специализирана прокуратура.

По случая към този момент има избран наблюдаващ прокурор, който ще реши по какъв начин да действа с информацията, която е събрал, в това число и за това дали се постанова да бъде разпитан Делян Пеевски.

Междувременно по случая се ревизират и сигнали, за които депутати от Българска социалистическа партия обявиха, че са подавали, които сигнали също са свързани с хора от екипа на президента, както и сигнал на БОЕЦ, като детайлности ще бъдат дадени евентуално още тази седмица, ангажира се Илиана Кирилова, градски прокурор на София. /БГНЕС, БНР

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР