Софийската градска прокуратура образувала досъдебно производство за това, че в

...
Софийската градска прокуратура образувала досъдебно производство за това, че в
Коментари Харесай

Разследват Демерджиев за безстопанственост в МВР, щетите са за 81 млн. лева

Софийската градска прокуратура образувала досъдебно произвеждане за това, че в интервала от декември 2022 година до юни 2023 година Иван Демерджиев като длъжностно лице е направило занемареност, от която са последвали обилни вреди за Министерство на вътрешните работи в размер на 81 милиона лв., оповестиха от прокуратурата. Все още по следствието няма обвинен.
 
Работата по случая е почнала на 10 август 2023 година, откакто в прокуратурата постъпва сигнал от Министерство на вътрешните работи, в който са изложени изказвания за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент от предходния министър на вътрешните работи, обективирани в одитен отчет.
 
Прокурорът, на който е бил разпределен сигналът, е упълномощил на Агенцията за държавна финансова ревизия да извърши инспекция.
 
Инспекцията е  приключила със мнение, че възложител по Закона за публичните поръчки (ЗОП) е изменил контракт, без да са налице условия за това, с което е нарушена наредба от Закон за обществените поръчки. На база на това е формирано досъдебно произвеждане.
 
Разследването по случая продължава.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР