Софийската фирма Форт Нокс ООД е уведомила Комисията за защита

...
Софийската фирма Форт Нокс ООД е уведомила Комисията за защита
Коментари Харесай

Най-високата сграда у нас сменя собственика си?

Софийската компания " Форт Нокс " ООД е уведомила Комисията за защита на конкуренцията, че желае да реализира централизация чрез придобиване на надзор върху " Капитал Форт " АД, оповестиха от антимонополния регулатор. 

" Форт Нокс " се занимава с вложения в изродяване на ваканционни парцели за продажба, поддръжка и ръководство на построените от сдружението ваканционни парцели, покупко-продажби с недвижими парцели, както и хотелиерство и ресторантьорство.

" Капитал Форт " АД - София е профилирано в вложения в планиране, създаване и обзавеждане на лични административни здания клас А, ръководство и техническа поддръжка на лични административни здания, както и отдаването им чартърен, а също по този начин и строително-монтажни работи в лични на групата капиталови обекти.

Съгласно уведомлението от кандидат-купувача, не се чака плануваната интервенция да има хоризонтални или отвесни резултати на който и да е продуктов пазар, защото участниците оперират на разнообразни продуктово-георграфски пазари в страната.  Искането на " Фокс Нокс " е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение дали може да се реализира тази договорка.

През годините " Форт Нокс " ООД се трансформира в най-големият вложител в строителството и ръководството на ваканционни комплекси в региона на курортния комплекс " Слънчев бряг ". Компания, която е основана през 1994 година, работи в региона на строителството, собствеността и ръководството на жилищни недвижими парцели на южното черноморско крайбрежие на България. Компанията има ваканционни комплекси в най-хубавите български морски курорти: " Елените ", " Свети Влас ", " Слънчев бряг ", Равда, които са ситуирани единствено на 35 километра от летището в Бургас.

" Капитал Форт " е офис постройка клас А в София, благосъстоятелност на едноименната компания, намираща се на основна локация с интензивно развиване в София - бул. " Цариградско шосе " №90, до метростанция " Цариградско шосе ". Той способства за построяването на новия контур на столицата, отключвайки капацитета на най-важният градски " вход " (от Пловдив в София), откроявайки се високо, като една от новите забележителности на града. Вложените средства за построяването на постройката са сред 60 и 80 млн. евро. 

С височината си от 126 м постройката е най-високата в страната. Тя има 24 офисни етажа, 12 асансьора, разгъната повърхност от 80 795 m². Сградата разполага с два подземни етажа, в които могат да паркират 717 автомобила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР