Софийската фирма "Форт Нокс" ООД е уведомила Комисията за защита

...
Софийската фирма "Форт Нокс" ООД е уведомила Комисията за защита
Коментари Харесай

Сделка създава нов играч в сектора за ваканционни, офисни и административни сгради

Софийската компания "Форт Нокс " ООД е уведомила Комисията за защита на конкуренцията за своето желание да реализира централизация чрез придобиване на надзор върху "Капитал Форт " АД, оповестиха от антимонополния регулатор.

Търговската активност на "Форт Нокс " ООД е обвързвана с вложения в изродяване на ваканционни парцели за продажба, ръководство на ваканционни парцели, покупко-продажби с недвижими парцели, хотелиерство и ресторантьорство.

"Капитал Форт " АД - София е профилирана в вложения в планиране, строителство и обзавеждане на административни здания, ръководство на офисни и административни здания, отдаване чартърен на офисни/административни здания.

Искането на "Фокс Нокс " е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение дали може да се реализира тази договорка.

В тази връзка от регулатора прецизират, че на съображение чл.80, ал.2 от Закон за защита на конкуренцията всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната. Становището следва бъде заведено в деловодството на Комисия за защита на конкуренцията в период от седем дни от датата на издание на актуалното известие (16 септември), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е направено от уведомителя, като Комисия за защита на конкуренцията си резервира правото да се произнесе с дефинитивно решение след осъществяване на цялостна оценка на нотифицираната договорка, разясниха от антимонополната комисия.

През годините "Форт Нокс " ООД се трансформира в най-големият вложител в строителството и ръководството на ваканционни комплекси в региона на курортния комплекс "Слънчев бряг ". Компания, която е основана през 1994 година, работи в региона на строителството, собствеността и ръководството на жилищни недвижими парцели на черноморското крайбрежие на България. Тя стартира своята активност като експортьор на валцувани метали от Украйна към балканските страни. През 1997 година, компанията взема решение да се занимава със строителен бизнес и сполучливо приключва няколко жилищни и търговски комплекса в столицата София. В момента главната активност на сдружението е строителство и ръководство на парцели в южното черноморско крайбрежие на България.

Компанията има ваканционни комплекси в най-хубавите български морски курорти: "Елените ", "Свети Влас ", "Слънчев бряг ", Равда, които са ситуирани единствено на 35 километра от летището в Бургас.

"Капитал Форт " е план с бизнес предопределение, създаден от едноименната компания, намиращ се на основна локация с интензивно развиване в София - бул. "Цариградско шосе " №90, до метростанция "Цариградско шосе ". Той способства за построяването на новия контур на столицата, отключвайки капацитета на най-важният градски "вход " (от Пловдив в София), откроявайки се високо, като една от новите забележителности на града.

Експертите означават, че пространствената комбинация на "Капитал Форт " е резултат от деликатно проучване на близките планове за основаването на обща градоустройствена комбинация, която да сплотява другите размери и силуетни линии на плановете в региона, формирайки по този метод символичната юго-източна "порта " на София. Проектът се състои от висока 126 м кула и ниска 40 м постройка, ситуирани над търговски "подиум " и подземни паркинги. Високата постройка е построена като типичен небостъргач с централно ядро и офиси по периферията. Последните етажи на високата постройка са планувани за офиси с неповторима панорама към града и покрайнините.

Ниската офисна постройка има ролята на балансьор в пространствената комбинация на комплекса. Тя разполага с шест офисни етажа и предлага опция за разполагане на офиси с огромна повърхност вид "open space ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР