Софийската филхармония ще открие 30-ите юбилейни дни на японската култура

...
Софийската филхармония ще открие 30-ите юбилейни дни на японската култура
Коментари Харесай

Софийската филхармония открива Дните на японската култура

Софийската филхармония ще открие 30-ите юбилейни дни на японската просвета през днешния ден, 18 септември, от 19 ч. в зала " България ". В концерта, дирижиран от Славил Димитров, ще вземе присъединяване световнопризнатата японска пианистка Фуджико Хеминг, позната на българската аудитория от взаимните й изяви с Васко Василев. Тя ще показа произведения от Шопен, Лист и Моцарт, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

Фуджико Хеминг става сензация през 1999 година безусловно за една нощ със записа си " Ла кампанела ". С него стартира и интернационалната й кариера, която я води до огромните зали в Ню Йорк, Лондон, Париж и Берлин и до концерти с Московската филхармония, Английския камерен оркестър и други ансамбли от международна класа. Сред обширния й репертоар проличава пристрастието й към класици като Моцарт, Бетовен, Шуман, Шопен, Лист, Григ, Дебюси, Равел и доста други. Те може да бъдат открити и в десетки записи за " JVC Victor ", " Domo Records " и " EMI ".

Ингрид Фуджико Хеминг е родена в Берлин, Германия, на 5 декември 1932 година От петгодишна възраст живее в Япония дружно с майка си - пианистка, която е първата й учителка по пиано. Хеминг учи от десетгодишна възраст при Леонид Кройцер. Още тогава той предсказва успехa й на реализатор, който един ден ще очарова света със своя ефектен гений. По-късно тя учи в Токийския народен университет за изящни изкуства и музика.

Въпреки че губи слух в дясното си ухо от болест в тийнейджърските години, тя стартира концертна кариера в Япония. На 28 години продължава образованието си в Берлинския музикален институт. След дипломирането се мести във Виена да учи при Паул Бадура-Скода и поддържа сполучлива кариера в Европа през 60-те години. По време на поредност концерти във Виена през 1971 година Хеминг губи слуха си в лявото ухо от друга болест. Следва лекуване в Швеция и слухът отчасти се възстановява.

Фуджико Хеминг преподава 15 години в Хайделберг, Германия, след което се завръща в Япония. Феноменалният триумф на нейния запис на " Ла кампанела ", който се продава в над 2 млн. копия, води до дебюта й в Карнеги хол през 2002 година и концерти в цяла Европа с огромни оркестри.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР