Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу две лица –

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу две лица –
Коментари Харесай

СРП внесе обвинителен акт срещу сина на Долорес Арсенова

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт против две лица – Д. Андреев и К. Арсенов за безчинство на пътя, съпроводено с нанасяне на телесна щета.

На 22.09.2018 година към 09,30ч. в гр. София, очевидецът Х. управлявал персоналния си автомобил марка „ Фолксваген “, модел „ Голф “, като се движел по ул. „ Иваница Данчев “. В автомобила се намирала и приятелката на Х. – Б. Приближавайки светофарната уредба на кръстовището с ул. „ Панорамен път “, очевидците Х. и Б., забелязали, че на пътното платно се намира червен на цвят автомобил марка „ Порше “, благосъстоятелност и ръководен от обвинения К. Арсенов, който при „ зелен “ цвят на светофарната уредба, не потеглил, а подал сигнал с ръка през прозореца на автомобила си, да бъде заобиколен от намиращите се след него на пътното платно коли. Водачът на находящия се след него автомобил марка „ Мерцедес “ – очевидецът М., виждайки подадения му сигнал, направил опит да заобиколи спрелия автомобил, само че сега, когато изравнил автомобила си с автомобила, ръководен от обв. Арсенов, последният внезапно потеглил и засякъл колата, ръководена от М. След това обв. Арсенов потеглил, като движейки се по ул. „ Панорамен път “, на няколко пъти спирал автомобила си на пътното платно, изчаквал находящия се зад него автомобил марка „ Мерцедес “ да се изравни с неговия автомобил и ускорявал внезапно скоростта, като го засичал и не му давал опция да го изпревари. Тогава свид. М. се отказал да изпреварва лекия автомобил марка „ Порше “ и траял придвижването си в колоната коли.

В идващия миг лидерът на лек автомобил марка „ Субару “, модел „ Експресо “ - Б., решил да изпревари непрестанно спиращия и потеглящ на пътното платно автомобил марка „ Порше “, само че за следващ път обв. Арсенов не разрешил да бъде изпреварен, като двата автомобила се изравнили един до различен и спрели. След засичането му, лекият автомобил марка „ Субару “ съумял да спре в пътната лента за насрещно придвижване, идваща от кв. „ Княжево “. След като и двете транспортни средства спрели придвижването си, на пътното платно се образувало огромно запушване от коли и в двете ленти за придвижване. Х. се намирал зад двата автомобила и като се доближил до лекия автомобил „ Порше “, попитал лидера му - обв. Арсенов - какви са аргументите за рискованото му държание на пътя. Арсенов му споделил „ да изчезва “, тъй като „ ще го пребие “, което стимулирало свид. Х. да се върне в автомобила си. Непосредствено по-късно, обв. Арсенов се доближил до лекия автомобил на Х., отворил предна лява врата и нанесъл удари с ръка в региона на лицето и рамото на Х. В това време приятелката на Х. – Б., излязла от автомобила и почнала да снима видеоклип с мобилния си телефон на нападението от страна на обв. Арсенов. Тогава от автомобила марка „ Порше “ излязъл обвиненият Д.Андреев, който употребявайки мощ, изтръгнал мобилния телефон от ръката на Б., с цел да й попречи да снима протичащото се и го захвърлил зад оградата на находящия се наоколо крайпътен имот. Непосредствено по-късно двамата обвинени се качили на лекия автомобил марка „ Порше “ и напуснали местопроизшествието.

На 25.09.2018г. местонахождението на причинителите на незаконните действия е открито, а по случая е формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на СРП. В хода на производството на Андреев е повдигнато обвиняване по член 325, алинея 1 Наказателен кодекс (хулиганство), а на Арсенов – по член 325, алинея 3, вр. алинея 1 Наказателен кодекс (хулиганство, осъществено при ръководство на МПС) и по член 131, алинея 1, т. 12, вр. член 130, алинея 2 Наказателен кодекс (телесна щета, нанесена по хулигански подбуди).

Разследването е завършено, като на 29.03.2019 година е импортиран обвинителен акт против двамата за описаните нагоре действия.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР