Софийска районна прокуратура (СРП) образува досъдебно производство за палеж след

...
Софийска районна прокуратура (СРП) образува досъдебно производство за палеж след
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва палеж на вратата на журналиста Борис Ангелов

Софийска районна прокуратура (СРП) образува досъдебно произвеждане за палеж след подадена тъжба. В нея се показва, че на 14.03.2022 година към 21,00 часа незнаен причинител е запалил вратата на жилището на издателя Борис Ангелов.

След запознаване с жалбата, прокурор при СРП е открил, че са налице данни за осъществено закононарушение по член 330, ал.1 от Наказателен кодекс. Разследването е предоставено на Столична дирекция на вътрешните работи. Предстоят разпити на очевидци и експертизи.

Става дума за палеж на вратата на журналиста Борис Ангелов, който издава в. " 19 минути ". Самият той заяви в обществените мрежи, че е жертва на случай с подпалване на входната врата на жилището, в който живее. Ангелов населява жилище в затворен комплекс.

Според журналиста, палежът е станал към 21 часа на 14 март, когато незнаен е атакувал и подпали вратата на жилището. Помощ от съседите по апартамент е предотвратил по-голяма покруса. Злосторникът не е забелязан от никого, до момента в който се е качвал, заливал е вратата и я е палил, а след това е слизал, което е лишило време. И е бил задоволително сръчен освен това да се покрие от камерите, споделя Ангелов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР