Софийска окръжна прокуратура приключи разследването и внесе за разглеждане в

...
Софийска окръжна прокуратура приключи разследването и внесе за разглеждане в
Коментари Харесай

Започва делото за убийството в село Антон от 2022 г.

Софийска окръжна прокуратура завърши следствието и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по делото за убийството на пастир в село Антон от февруари 2022 година  Обвинението е за закононарушение по член чл. 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и прочие 3, вр. член 115, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост.

Обвиняемите са братя с букви К.П. и Д.П., на 41 години на 44 години. Двамата отглеждали коне и добитък. От стопанисваните от тях обори в местността „ Дълбочица “, село Антон и в село Душанци, община Пирдоп,  били осъществени обири на селскостопански животни, за които братята подозирали пастира . На 6 февруари 2022 година му дали обещание да му дадат пари на заем и го убедили да тръгне с тях към постройката на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство в селото. Там брутално се саморазправили с него, като му нанесли молел ги да спрат и им обещавал да заплати за откраднатите животни.  Въпреки молбите побоят траял до момента в който пастирът престанал да се движи.  Впоследствие братята го откарали и го оставили пред дома му в село Антон.

Същата вечер на телефон 112 бил подаден сигнал, че мъжът лежи на земята без забележими признаци на живот. На място пристигнали полицейските чиновници и екип на Спешна здравна помощ, който установил гибелта на 28-годишния овчар.

Според заключението на направената по делото съдебномедицинска той е умрял в резултат на солидна кръвозагуба от множествени травматични увреждания.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Обвиняемият К.П. е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а от ноември 2022 брат му е под домакински арест.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР