Софийска градска прокуратура внесе днес в 11,30 ч. протест в

...
Софийска градска прокуратура внесе днес в 11,30 ч. протест в
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира присъдата на Викторио Александров, убил приятелката си и дъщеря си

Софийска градска прокуратура внесе през днешния ден в 11,30 ч. митинг в Софийския апелативен съд против присъда на Софийски градски съд, постановена във връзка с за осъществени от него закононарушения по член 115 от Наказателен кодекс, по член 116, алинея 1, т.3, предл.2,алт.2,т. 4,предл.2, т. 5 и т. 12,предл.2, вр. член 115 от Наказателен кодекс и по член 143, алинея 1,предл.1,алт.1 и алт.2 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.
28-годишният мъж по-рано през днешния ден бе наказан на първа инстанция на 20 година затвор, откакто съдът го призна за отговорен и по трите обвинявания -, и за насила със мощ и опасност на водач на такси. Престъпленията са осъществени на 29 октомври 2018 година в София и в региона на с. Долни Богров. За убийството на жена си Александров получи 15 година затвор, за детето - 20 година затвор и 1 година за принудата. 20 година е общото наказване.
В пледоарията си прокурорът по делото изиска най-тежкото наказване за ликвидиране - пожизнен затвор без право на подмяна.
 Без доживотна присъда за Викторио Александров Без доживотна присъда за Викторио Александров
Софийски градски съд (СГС) осъди Викторио Александров на 20 години затвор. Александров е обвиняем за убийството на приятелката си Дари...
" СГП намира по този начин постановената присъда за неправилна и незаконосъобразна със следните съображения:
Присъдата в частта по отношение на размера на наложените санкции е очевидно несправедлива. Доказателствата по досъдебното произвеждане недвусмислено сочат, че е осъществено съзнателно ликвидиране на 2 лица – млада жена и детето й. По делото се открива, че действието е осъществено невъзмутимо. Подсъдимият по специалност е охранител. За заемането на длъжността се изисква прекосяване на лицата през психически тест, като това събитие обуславя по-висока психическа резистентност. В.А. сполучливо е минал този тест, т.е. той е бил с добра психическа резистентност. СГП намира за неотносимо изнесеното от отбраната изказване, че В.А. е бил подлаган на непрекъснат тормоз от фамилията на Д.М., заради което е направил действието.
Подсъдимият е направил второто действие - убийството на личната му щерка, която е била на година и една седмица, седем часа след първото ликвидиране. Имал е задоволително време да осмисли държанието си и да се съобщи на органите на реда. Вместо това, той се е разходил в парка, а след това е направил друго закононарушение - насила във връзка с таксиметровия водач с револвер. Впоследствие В.А. е лежащ да спи и при идването на органите на реда невъзмутимо е прострелял спящата си щерка.
СГП намира, че по този начин постановената присъда е в прорез с публичните ползи, с морала и главните полезности на обществото. Тя се явява несъразмерно дребна и несправедлива предвид на осъществените закононарушения. В митинга си СГП е поискала САС да промени наложената присъда и на подсъдимия В.А. да бъде наложено най-тежкото планувано в закона наказване, а точно - пожизнен затвор без право на подмяна ", оповестиха от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР