Софийска градска прокуратура ще продължи разследването в Автомагистрали ЕАД, където

...
Софийска градска прокуратура ще продължи разследването в Автомагистрали ЕАД, където
Коментари Харесай

Шефът на Сметната палата с нови разкрития за Автомагистрали...

Софийска градска прокуратура ще продължи следствието в " Автомагистрали " ЕАД, където към този момент е предаден отчетът на Сметната палата за интервала от 1 януари 2016 година до 31 декември 2020 година Решението за инспекцията е взето от 44-то Народно заседание, само че срокът се удължи поради пандемията.

Установени са нарушавания, удостовери тази заран по Българска национална телевизия шефът на Сметна палата Цветан Цветков. Четири от 14 контракта, да вземем за пример, са предоставени непосредствено, без извършена обществена процедура за избор на реализатор. Основната причина е, че държавната компания не разполага с служащи, а в щата са назначени най-вече чиновници в администрацията, описа Цветков.

Само за автомагистрала " Хемус " сдружението трябваше да обезпечи 2400 души личен състав и 600 машини, а в " Автомагистрали " работят 220 служители за всички обекти.

При директното възлагане два - три дни на компаниите са превеждани предплатени заплащания. " Допуснато е нарушаване, тъй като държавната компания има право да наема техника, само че не и личен състав. На процедура " Автомагистрали " са възлагали осъществяване на СМР ", уточни Цветан Цветков.

По един от договорите е изплатен задатък в размер на 180 млн. лв.. Обяснението за това е, че по този начин се печелило време.

Проблемът е, че част от тези компании - подизпълнители също нямат задоволително техника и личен състав. Затова някои от тях получиха финансов запас, който не е усвоен, посочи шефът на Сметната палата.

Една от компаниите, наета от " Автомагистрали ", е " Европейски пътища ". В Пловдивска област това сдружение има няколко обекта. Сред тях е пътят Пловдив - Пазарджик, а сега компанията извършва ремонт на околовръстното шосе на Пловдив.

На обекта дни наред нямаше служащи, което беше провокирало огромни тапи в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР