Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков да

...
Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков да
Коментари Харесай

Прокуратурата призовава Кирил Петков на разпит по делото за Васил Божков

Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков да се яви и да даде наново показания в качеството му на очевидец по формираното дело за вероятно изнудване на Васил Божков . Това оповестиха от обвиняването. 

Неговият първичен разпит , извършен от проверяващ служител на реда при Главна дирекция „ Национална полиция “ , явяващ се незапознат орган , е бил първото деяние по следствието, с което е формирано досъдебното произвеждане . С оглед на това, извършеният разпит от 17.03.2022 година няма правна стойност и следва да бъде саниран , прецизират от прокуратурата.

На същото съображение бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова , както  и на други очевидци, се споделя още в известието. 
 
Г-н Кирил Петков ще бъде свикан  да се яви в постройката на Софийска градска прокуратура на 04.04.2022 година – понеделник, като на очевидеца ще бъдат посочени още две аварийни дати поради неговата възможна служебна ангажираност , твърдят от обвиняването. 

Припомняме, че прокуратурата пое следствието по делото, като разгласи, че Групово дело " Национална полиция " е надскочила пълномощията си, образувайки досъдебно произвеждане и провеждайки разпити . Още тогава от прокуратурата оповестиха, че ще повторят осъществените разпити , с цел да бъдат те законно извършени
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР