Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена в медиите

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена в медиите
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за информация как е избран строителят на Турски поток

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по публикувана в медиите информация за нарушавания, свързани с избора на реализатор и ускореното създаване на газопровода " Турски поток ".

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване няколко дни, откакто от Антикорупционния фонд оповестиха, че " кандидат-изпълнителите на плана " Турски поток " скрито са се договаряли и в офиса на банката на Цветелина Бориславова, Българо-американска кредитна банка (БАКБ) ", показвайки имейл от името на Бориславова.

В известието на прокуратурата е записано още, че наблюдаващият прокурор, определен на правилото на инцидентния асортимент, следва да предприеме дейности по своя преценка, съгласно пълномощията си по Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс.

От прокуратурата прецизират, че ще ревизират информацията за заобикаляне на Закона за публичните поръчки и разискването на неразрешени от закона схеми като наемане на претендент за реализатор като подизпълнител на част от плана.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР