Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на България

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на България
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета на депутат от Продължаваме промяната

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на България да внесе искане от Народното събрание да снеме имунитета на Радостин Василев от ПП-ДБ поради това, че на 13 юни предходната година посредством заплашване е направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова да напусне Парламентарната група на „ ИТН “ в 47-ото Народно заседание, както и Народното събрание.  
От прокуратурата означиха, че предлагането е направено от прокурор от отдел „ Специализиран " към СГП по отношение на формирано на 26 юли 2022 година досъдебно произвеждане.
Припомняме, че на 13 юни 2022 година, спортният министър в оставка разгласи на конференция, че дружно с петима депутати от “Има подобен народ ” напуща партията и застава в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков. Малко по-късно, на конференция, Тошко Йорданов разгласи, че Христинка Иванова, народен представител от Има Такъв Народ, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне Народното събрание, с цел да влезе идващия по ред от листата на партията, който да се причисли към отцепниците.

Христинка Иванова огласи запис на телефонен диалог с Радостин Василев, в който той я предизвестява, че ще й изпрати хора в Народното събрание, които да й покажат по какъв начин да напусне.

Василев разяснява тематиката в Народното събрание: Опитите са да бъда политически сплашен или да бъде ударена „ Продължаваме промяната “ - и при единия, и при другия вид това няма да се случи, разяснява Радостин Василев от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) пред публицисти в Народното събрание.

Един час откакто бях в „ Нова телевизия “ и споделих, че механизмът за следствие на основния прокурор е напът да бъде признат и контактните групи сред нас и ГЕРБ работят доста интензивно за него, и че е време да бъде разследван Иван Гешев, той реагира незабавно с едно прессъобщение, разяснява Радостин Василев.

Той добави, че няма никакви терзания и това е някаква поредна „ стъкмистика “ на прокуратурата.

Нямам никакъв проблем да се откажа от имунитета си, само че това ще го решим, когато пристигна формалното мнение и искане и се срещна с претекстовете, уточни Радостин Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР