Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на България

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на България
Коментари Харесай

Градската прокуратура предлага на главния прокурор да иска имунитета на депутата от ПП Радостин Василев

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на България да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Р. В., народен представител в 49-ото Народно заседание, оповестиха от прокуратурата.

Единственият депутат с такива букви е Радостин Василев от ПГ на " Продължаваме промяната ", сочи информация в уеб страницата на Народното събрание.

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран " към СГП по отношение на формирано на 26.07.2022 година досъдебно произвеждане.

В предлагането на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Р. В. за закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 13.06.2022 година, в гр. София, Р. В. посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Х. И. обратно на убежденията и волята ѝ да напусне парламентарната група на парламентарно показана партия в 47. Народно събрание, както и Народното събрание.

Разследването е почнало през юли предходната година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, обратно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на Има Такъв Народ в 47 Народно събрание, както и Народното събрание.

На 13 юни ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов пусна пред публицисти запис, за който твърди, че е от телефон диалог на министъра на спорта в оставка Радостин Василев с депутата Христинка Иванова. 

По-рано през деня  Василев и петима депутати от Има Такъв Народ оповестиха, че напущат партията и парламентарната група.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР